Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Seminar Kenali Potensi Diri 2011 (SKPD 2011) dan Egypt

Semalam aku telah menghadiri satu program seminar yang diberi nama “Seminar Kenali Potensi Diri 2011 (SKPD 2011)” bersama Dr. Azizan Osman..Siapa Dr. Azizan Osman nih??Alaaa…Yang selalu keluar surat khabar metro dan di kaca-kaca tv tuuu..Yg iklan dalam surat khabar tu die duk tunjuk dahi dia dengan jari kiri dan kanan tuuu..Yang badan ‘comel-comel’ sket tuuu..Kenal??

Haaaaa…Nak lebih kenal, click link nih : http://www.richworks.com.my/affiliate.php .. Kat sini ada la serba sedikit tentang Dr. Azizan nih dan jugak program seminar yang dikendalikan beliau nih..

Macam mana aku boleh terlepas pergi seminar nih??Em..Aku pun hairan..hehehe!~Actually, pada mulanya aku selalu tengok Dr. Azizan ni duk promote seminar dia ni kat tv, radio dan dada2 akhbar..Dan ada jugak aku usha iklan-iklan yang member-member aku hantar kat facebook.

Nak dijadikan cerita, satu hari tu aku dapat 2 mesej sekaligus daripada 2 orang berbeza; orang tersayang dan kawan lama, memberitahu tentang diskaun yang diberikan kepada sesiapa yang berminat nak menyertai seminar nih dengan hanya rm60 (harga asal rm300 klu tak silap).
Maka dengan itu, aku terdetik, “Kalau aku tak bertindak sekarang, bila lagi aku nak bertindak kan??”. Atas dasar itulah aku pun amek keputusan nak pergi dengan orang tersayang dan mintak dia yang daftarkan aku. Begitulah ceritanya..

Tentang seminar, MEMANG SUPERB!!! Korang gi la kalau tak percaya..Tapi bagi mereka yang inginkan perubahan laaa. Mereka yang jenis “BIAWAK” nih memang tak payah pergi pun takpe. Seminar dia bukan sekadar memberi motivasi, tapi mengajar kenal potensi diri dan kat mana kita nak gunakan potensi kita tu untuk cari duit. (sebut pasal duit, mesti semua orang akan terbeliak biji mata kan?)
InsyaAllah dengan ilmu yg diajar tu, aku akan cuba la berubah.Kalau tak banyak pun, sikit jadi laa..Sikit-sikit, lama-lama jadi bukat kan??Sikit lagi baik daripada tak berubah langsung kearah kebaikkan..

Ok, sekarang nak cerita pasal bab kedua plak, SELAMATKAN EGYPT!!

2-3 hari sebelum orang tersayang aku sampai ke Malaysia, dia ada beritahu yang Egypt sedang bergolak. Walaupun aku ni bekas pelajar sana, tapi aku tak tahu kenapa aku macam dah takda perasaan sangat nak ambil tahu pasal mereka. (maksud aku pasal Egypt, bukan orang tersayang aku tuh).

Tapi, setelah beliau pulang dan aku tengok sendiri muka beliau dan macam mana beliau risaukan Egypt, ditambah pula dengan berita-berita tentang betapa teruknya keadaan di sana sekarang, aku kembali tersedar dan berhati perut semula.

Em..Kadang-kadang menyesal juga sebab awal-awal harituh aku abaikan. Tapi walau apapun, selarang aku dah sedar dan aku rase masih belum terlambat sebab keadaan baru bertukar menjadi darurat selama 3 hari. Baru 3 hari, so tak terlewat la kan?Em..Aku doakan rakan-rakan kat sana selamat. Jagalah keselamatan satu sama lain, aku dah tak dapat bantu secara direct macam dulu. InsyaAllah kita akan usahakan daripada Malaysia. Desak Wisma Putra hantar kapal terbang tentera kita untuk evacuate rakyat kita terutama student-student nih balik ke Malaysia.

Tak dapat..tak dapat..dan tak dapat…akhirnya?? TAKPELAH…

Tak dapat ambil die kat airport tadi? Takpelah, nak buat macam mana, dah kalau itu je yg mampu dilakukan untuk menjaga hubungan dalaman..

Tak dapat jumpa dia harinih? Takpelah, ade bagusnya..Lagipun die mesti tengah letih tuh..Maklumlah, baru sampai..

Tak dijemput pergi rumah dia pun harinih? Takpelah, esok-esok kan ada lagi..Lagipun, aku nih bukan siapa-siapa pun untuk main redah je rumah orang tuh..

Tak dapat sms balas drpd dia? Takpelah, tak topup lagi tu kot..Takpun, hp aku yang buat hal…Memang selalu hp aku nih buat hal..Hp nih mintak aku beli ‘kawan’ baru utk die la tuh..Hehehe!~

Tak dapat chat sangat dengan die harinih? Takpelah, baru sampai kan..Mesti la ramai tetamu datang melawat and of course dia perlu layan..

Tapi..dapat tau kawan rapat (lelaki) dia datang rumah tadi? And dapat tau yang kawannya itu adalah salah seorang daripada tetamu yang datang jumpa dia malam tadi? Oh my..Takpe jugak ke ek? Em..Takpelah jugak kot..Dia kawan rapat yang dah lama dikenali..Aku baru je kenal tak sampai 4 tahun..Em…

Takpelah…Semua pun takpe kot..Aku harus bersedia mental dan fizikal..Aku tak nak kesilapan lama berulang..Biarlah aku pendamkan saja perasaan yang aku rasai sekarang..Semoga kesabaran ini akan terus kekal selamanya..Doakan aku ye kawan-kawan..

Interview MQA

Seksa betul aku nak ready untuk interview MQA ni..Adoi laa..Kalau tak buat, ini untuk masa depan aku dan kawan-kawan..Kalau course Bachelor in Medical Science kat University of Choice ni ditarik balik kelulusan, habis la aku..Camne nak kerja nanti?Jadi, nak tak nak, terpaksa la buat.Walaupun kawan-kawan lain dah balik kampung (walaupun ada diantara mereka yang terpilih, tapi still tak ‘boleh’ datang)..

Em..Ramai yang tanya aku, “Ape menantang MQA ni Ayie?”..My baby pulak tanya “..multiple choice questions and answers ke sayang?”..Adoi laa..Actually, aku pun tak tahu maksud MQA tu (sebab ianya dalam English)..Yang aku tahu, bahasa Melayunya berbunyi LEMBAGA AKREDITASI NEGARA..Mereka ni yang beri kelulusan untuk subjek-subjek yang ada kat sesebuah universiti ni layak atau tidak untuk dijalankan..Nak lebih lanjut, baca sini..

Antara yang perlu kami (orang-orang yang dipertanggungjawabkan untuk menghadiri interview nih) lakukan adalah menyediakan file-file yang terkandung segala notes, assignments, quizes dan lab reports yang ada. Compile kan cantik-cantik dan bawak esok sewaktu interview..

Ni dia file-file yang berjaya aku siapkan untuk esok..

3 file tuuu..Letih gile nak siapkan benda nih..

Antara isi kandungan file..

Lagi antara isi kandungan file...

Em..Korang bayangkanlah macam mana aku nak angkut file-file nih dengan AGV 6390 aku esok?huhuhu!~2 file besar, 1 file sederhana..Adoi laa…Nak letak dalam box tu pun tak muat..Dah la esok pakai smart : kemeja, tie, kasut hitam..Em..Pinjam kereta Zahid la kalau gitu..hahahaha!~

Esok interview pukul 2 petang..1.30 dah kena terpacak kat dalam MSU (kampus lama)..Interview esok biasa la, as a ‘new comer’ cam aku nih, antara soalan yang dia akan tanya adalah : “Kenapa awak pilih MSU untuk sambung pengajian?”, “Kenapa awak pilih untuk masuk kos BMS ni?”, “Macam mana fasiliti yang disediakan MSU?”, “Adakah silibus yang diajar dalam kos BMS di MSU ni dapat menyediakan awak untuk buat M.B.B.S nanti?”, dan ada la 2-3 lagi soalan yang tak berapa nak core sangat..

So, harap-harapnya esok aku dapat jawab dengan baik..Bukan calang-calang tanggungjawab yang aku terpaksa pikul nih..Silap jawab, rosak BMS MSU nih..huhu!~Wish me luck for tomorrow..



SELAMAT HARI IBU…

Hari ni, bila aku celikkan saja mata aku, berlambak-lambak orang duk wish “Selamat Hari Ibu” untuk ibu mereka semua kat facebook (termasuklah aku). Secara ringkasnya Hari Ibu ialah hari pengiktirafan kaum ibu, yang disambut pada hari-hari berbeza di kebanyakan tempat merata dunia. Ia juga disambut pada hari berbeza antara negara kerana berbagai-bagai asal-usulnya. Di negara Malaysia pulak, sebagaimana US, Jepun, Netherlands, Australia, Austria, Canada, China, Italy, Hongkong, Finland, Switzerland, Turki dan beberapa negara lain menyambut sambutan Hari ibu pada hari Ahad kedua bulan Mei. Maknanya bagi 2010 ni sambutan hari ibu jatuh pada 9 Mei 2010 (hari ni la tu).

Manakala negara di Timur Tengah seperti Iraq, Oman, Jordan, UAE, Arab saudi, Kuwait, Sudan, Palestin, Mesir pula menyambutnya pada permulaan musim bunga iaitu 21 Mac sementara Hari Ibu di Indonesia ialah pada 22 Disember (lambatnya diorang nih).

Pun begitu, tahukah korang bahawa sambutan Hari Ibu dikatakan tidak harus disambut oleh orang Islam? Ia adalah berdasarkan beberapa artikel terutama dari wiki ini yang ada menceritakan tentang asal usul sambutan hari tersebut. Dalam wiki tersebut ada maklumat yang tertulis seperti berikut :

“Satu aliran pemikiran mengakui bahawa perayaan ini lahir dari satu adat pemujaan ibu di Yunani Purba, yang menyambut satu perayaan untuk Cybele, ibu dewa-dewi Yunani yang agung. Perayaan ini diadakan sekitar equinoks musim bunga di Asia Kecil dan tidak lama kemudian di Rom dari 15 hingga 18 Mac. Orang Rom Purba juga menyambut sebuah perayaan bernama Matronalia yang memperingati dewi Juno, dan ibu lazimnya diberi hadiah pada hari ini.”

Pun begitu, ramai ulamak yang mengupas tentang isu ini termasuk para mufti di Malaysia yang memberi pendapat bahawa ianya tidak salah untuk menyambut Hari Ibu yang istimewa ini selagi ia tidak bercanggah dengan hukum Islam..Maksudnya, tidak berlebih-lebihan..Tidak membazir..Tidak memuja..Ada la lagi 2-3 perkara yang disebut bagi menjawab isu ini..Boleh rujuk sini.

Bagi aku pula, setiap hari adalah hari ibu (mungkin agak klise ayat nih, tapi itulah hakikat). Ibuku ratu hatiku..Hari Ibu pun aku wish untuk dia, hari bukan sambutan Hari ibu pun aku ucap aku sayang dia.. 😀 Aku juga tak malu untuk mengakui bahawa aku ‘Anak Emak’..’Anak Emak’ ni tak semestinya manja, lembik, sikit-sikit nak menangis..Sebaliknya ‘Anak Emak’ boleh juga jadi gagah, perkasa, brilliant, idaman malaya (alamak!terlebih sudah :-P)..hehehe!~

Owh!~Sempena sambutan Hari Ibu nih, otak aku secara tidak sengaja terfikir satu soalan yang aku sendiri tak mampu jawab..Soalannya berbunyi :

“Kalau seorang lelaki tu single parent, dialah bapa, dialah ibu, anak dia boleh celebrate Hari Ibu dengan dia tak?”

Hahahahaha!~Pelik kan soalan aku?..Ada siapa-siapa nak jawab ke soklan nih?Tolong kami bantu kami… 😛

Sempena Hari Ibu tahun 2010 nih, aku nak ucapkan Selamat Hari Ibu kepada mamaku; Pn. Hasnah bt. Mat Rashid yang dan banyak berkorban untuk membesarkan kami 4 beradik. Terima kasih kerana mama tidak pernah jemu menyokong Ayie, tak pernah kenal erti putus asa dalam membantu Ayie mencari masa depan yang cerah, ada di sisi sewaktu Ayie dalam kesusahan dan memberi semangat yang tidak berbelah bahagi kepada Ayie..Mamalah ratu hati Ayie..Ayie sayang mama… (sob..sob..bergenang la plak mata aku nih..hehehe!~)

Akhir sekali, Selamat Hari Ibu kepada ibu-ibu diluar sana..Semoga tidak pernah jemu membesarkan insan yang bergelar anak seperti kami ini..

p/s: boleh tak kalau nak wish Selamat Hari Ibu untuk bakal ibu kepada anak-anak aku nanti? 😛

Rase Nak Mencarut!!!

Aku tak tahu kenapa kebelakangan ni aku rasa bengang sangat dengan kau..Rasa nak ‘rembat’ jer kepala otak kau tuh..Cume aku sabar je..Sebab semua orang dalam rumah nih anggap ko baik, anggap ko innocent (katenye laa..).

Aku bukan ape tau, aku bengang kat kau sebab mulut kau macam cibai..Macam pohkeemon tau tak? Aku rase longkang lagi wangi daripada mulut kau stakat nih (bagi aku laa)..

Kau punye ayat, tak nak lagi pantek ker? Aku boleh sabar lagi dengan kau selama ni sebab sekali sekala je kau bukak molot cibai kau tu..Tapi, termasuk harinih dah 2 hari berturut-turut kau nak ‘mencibai’ dan memang aku rase nak tumbuk je muka kau tuh..

Kau ingat kau baik sangat ker? Kau ingat kau bagus sangat? Mulut kau tuh ade insurans tak?Kalau takde, aku rase baik kau gi amek insurans dulu, sebelom nanti susah sebab nak cari duit bayar kos perubatan kau..Sebab aku rase dah tak sabar nak rembat muke kau tuh..

Aku nak tanye kau la, kau ni jantan ker? mentang-mentang la aku kaki gurau, duk rumah gelak-gelak, happy-happy, kau ingat boleh suka hati kau la nak cakap apa-apa pun dekat aku? Weh mat, aku tak pernah pun nak bising kau selalu lepak depan laptop duk chatting dengan sape entah..Bila aku datang  atau lalu sebelah kau je, kau tutup..Pnah aku bising or perli-perli kau? Entah-entah kau duk tengok cite lucah kot, tu yang bila aku datang jer, nak tutup-tutup tu..Selama ni aku tak bising..Tapi hari ni aku dah terlampau bengang dengan kau, jadi aku lepaskan jugak ape yang aku pendam..Tu pun dalam blog kan? Sebab aku malas nak cari gaduh kat luar..

Suka hati aku la nak lepak ke nak ape ker!! Yang kau balik-balik nak perli aku tu pehal? Ko tau ke ape yang aku buat sepanjang masa sebelum ko balik? Ko tau ke aku dah gi kelas, dah jumpe lecturer n what so eva? Ko tatau kan? Yang ko nak bising kat aku pehal? Ko ade telor tak? Apsal ko tak pernah tegur pun mate kau tu lepak-lepak, kluar-kluar rumah sampai pagi baru balik? OoOoooOoo..Sebab kau takde telor la kan? Dengan mate kesayangan kau tuh, die buat ape pun kau rase btol kan? Dengan aku, sesuka hati kau je nak cakap ape kan?

Lepas nih aku nak diam jer..And kau kena ingat, sekali kau menyentap aku, 20-30x aku boleh buat kau sentap..Kau ingat tuh..Aku dah lama perhati perangai kau nih..Selama nih aku diam jer..Aku biar orang nak kata aku ape pun..Tapi tidak lagi sekarang..Kalau aku rase aku betol, aku akan menghentam mana yang tak betol..

Kau jangan ingat dengan imej alim kau, aku tak berani nak rembat kau..Salah tetap salah..Tak pernah dalam al-Quran cakap orang pakai serban, alim, tak boleh dimarah atau disalahkan kalau memang betol dia buat salah..

Kau jangan ingat kau bekas sekolah agama, kau bagus dalam segala hal agama..Owh tidak!Tak mungkin..Kalau mulut dengan kaki dah same taraf..

Lu ingat der, wa mintak maaf awal-awal der kalau lepas ni lu sentap ngan wa..

Eleanor Bartowski adik Charles Bartowski atau sebaliknya?

Chuck (TV Series)

Pernah tonton siri tv di atas? Jika tidak, aku amat menyarankan korang supaya cari siri tv ni, download la kat mana-mana sumber sekalipun bermula Season 1 sampai la sekarang iaitu Season 3 episod ke-14..

Pada mulanya aku memang tak berminat langsung dengan cerita nih..But after ‘my sweet pie’ perkenalkan aku dan mintak rekemen sangat-sangat supaya aku tonton siri nih, aku pun tengok la 1st episod die..And unfortunately, aku melekat dengan cerita ni dan boleh kata BIG FAN la kepada cerita ni..Thanx to ‘my love’ sebab perkenalkan cerita ni pada aku..

Sedikit tentang Chuck (TV series) nih, Chuck adalah seorang pakar komputer yang berkerja di department Nerd Herd dalam sebuah pasaraya besar (macam Giant dan Tesco) yang diberi nama Buy More. Kawan baik beliau, Bryce Larkin: seorang agen CIA telah menghantar satu jenis chip superkomputer yang mengandungi hampir keseluruhan rahsia kerajaan daripada rekod jenayah sampailah kepada politik setempat ke dalam komputer milik Chuck.Dan bila Chuck bukak je komputer dia pagi tu, secara kebetulan segala maklumat dalam chip superkomputer tersebut telah diupload kedalam memori otak mamat nih. Beliau boleh mengimbas segala rahsia kerajaan dengan hanya memandang kepada apa saja yang berkaitan dengan data yang disimpan. Akibat daripada itu, beliau telah diburu oleh CIA dan NASA.

Chuck mempunyai seorang kawan baik sejak kecil bernama Morgan (Si Jambang). Beliau juga telah dijaga (pada awalnya) oleh seorang agen CIA perempuan bernama Sarah Walker (heroin dalam cerita ni dan jugak Chuck punye love interest) dan juga seorang agen NASA bernama John Casey yang mana mereka ini ditugaskan untuk menggunakan maklumat yang ada dalam otak Chuck untuk menyelesaikan kes-kes jenayah besar selain menjaga Chuck daripada diculik oleh pihak-pihak yang tak bertanggungjawab kerana otaknya yang tersimpan banyak rahsia kerajaan.

Beliau juga mempunyai seorang adik (atau kakak??takpe, isu ni kita akan kupas lepas ni) bernama Ellie, seorang doktor pakar bedah yang telahpun berkahwin dengan Devon Woodcomb (Capt. Awesome) yang juga sorang doktor pakar bedah..So, aku rasa cukup setakat itu ringkasan tentang cerita Chuck nih sebab aku nak kupas isu utama dan penyebab kepada post ini dikeluarkan..

Karakter-karakter dalam siri tv Chuck (drpd kiri : Sarah Walker, John Casey, Chuck Bartowski, Ellie Bartowski, Devon Woodcomb dan Morgan Grimes)


Berbalik kepada tujuan asal post ini dikeluarkan, tersebutlah satu hikayat dalam sebuah buku lama diberi nama Hikayat Serong Maha’angsa’ dimana terdapat 2 orang sahabat yang telah menjadi pengikut setia siri Chuck ini daripada season 1 sampai la season 3 sekarang ni. Mereka berdua begitu menggemari siri ini sehinggalan mereka boleh dianggap sebagai kipas-susah-mati siri ini kerana sanggup men’download’ cerita ini dan tonton setiap minggu walaupun sibuk dengan urusan lain..

Nak dijadikan cerita, satu hari salah seorang daripada mereka yang bernama Solis telah menimbulkan satu keraguan tentang status Ellie dalam siri Chuck ni. Adakah beliau kakak? Atau adik kepada si Chuck Bartowski ni? keraguan ini timbul kerana si Solis nih tengok translation cerita Chuck yang ditonton kat AXN (Astro punye channel) di mana dalam translation tersebut menyebut Ellie sebagai adik Chuck..

Maka sahabat baik si Solis yang dihikayatkan bernama Zargus ni pun tak puas hati kerana beliau tetap mempertahankkan pendirian beliau yang Ellie ni kakak kepada Chuck sebab memang itulah yang di’pegang’ sebagai kepercayaan turun temurun Daerah ‘1013’ yang terletak kat Negeri ‘Brunsfield Riverview’ nih..

Akibat daripada itu, setiap kali mereka menonton atau teringat akan siri Chuck ni, mereka akan bertikam lidah dan terus bertekak mengenai isu tersebut..Yang Solis cakap Ellie tu adik dan yang Zargus pulak cakap Ellie tu kakak..Dihikayatkan, sepanjang mereka ‘bersengketa’ itu, pelbagai hujah telah dikemukakan oleh mereka berdua semata-mata tidak mahu mengalah dan mahu mempertahankan prinsip masing-masing..Antaranya ialah :

Di pihak Zargus :

a) dalam season 2, ayah Chuck pesan pada Ellie supaya jaga ADIK dia (iaitu Chuck) baik-baik sepeninggalannya untuk selamatkan diri daripada penjahat.

b) Ellie kahwin dulu sedangkan Chuck tak kahwin lagi.

c) Translation kat tv2 menunjukkan bahawa perkataan ‘my brother’ yang disebut oleh Ellie ketika memaksudkan Chuck diterjemahkan sebagai ADIK saya.

Di pihak Solis :

a) Chuck masuk Universiti lagi awal daripada Ellie (ada satu episod tu tunjuk Chuck mase kat universiti dan ada satu episod tu tunjuk 1st year Ellie kat Med. School sebagai med. student)

b) Morgan (yang sebaya dengan Chuck) suka pada Ellie (yang mana kalau ikut logik, mesti la yang lelaki lagi tua suka perempuan yang lagi muda pada dia).

c) Translation kat AXN menunjukkan bahawa perkataan ‘my sister’ yg disebut oleh Chuck ketika memaksudkan Ellie diterjemah sebagai ADIK saya..Jadi, tentulah Chuck tu abang kan?

‘Persengketaan’ ini berlaku begitu lama dan sepanjang persengketaan ini, idea atau kepercayaan Solis telah begitu kuat sehingga difikirkan boleh menang dengan majoriti besar kalau dibuat Pilihanraya dekat Daerah ‘1013’ ni. Solis pun dah gembira yang teramat melihat perkembangan tersebut dan berusaha bersungguh-sungguh untuk ‘memperkembangkan’ ideologi beliau itu.

Ketika ‘persengketaan’ antara 2 sahabat ini berlarutan, dan hampir sampai ke penghujungnya, episod 14 season 3 yang mana menjadi episod terbaru sekali sekarang ni pun keluar. Dalam episod tersebut, Ellie dan Devon akan berangkat keluar negara kerana bertugas dan saat-saat akhir sebelum Ellie bertolak, dia cakap yang dia amat sedih untuk meninggalkan LITTLE BROTHER dia iaitu Chuck Bartowski. Kalau di’translate’ kan, LITTLE BROTHER = ADIK LELAKI.

Maka dengan itu, terjawablah sudah persengketaan antara Zargus dan Solis. Sebagai seorang yang matang, Solis menerima kekalahan ini dan mengakui hakikat yang beliau kalah..Orang cakap “ANAK JANTAN TAK SEMESTINYA MENANG”. Kan? Biar kita mengaku kalah dengan cara berpuas hati daripada kita menegakkan sesuatu yang memang kita tahu ianya dah terbukti salah.

Jadi, dengan ini, Aku; Solis : telah mengaku kalah kerana aku tahu dengan kukuhnya sekarang bahawa Ellie tu memang kakak Chuck. Buat Zarg, tahniah atas kemenangan ini. Aku berpuas hati walaupun kalah sebab memang ada bukti kukuh sekarang; daripada aku kalah tapi takda bukti kukuh. Hehehe!~ 😀

So, Zarg dan pembaca semua, aku rasa kita boleh tutuplah buku Hikayat Serong Maha’angsa’ ini sebab kisahnya dan pun berakhir dengan aman. Pesanan untuk Zarg, tak semestinya aku kalah kali ini. aku akan kalah selamanya. Hahaha!~ 🙂

p/s : actually Zarg tak tengok pun lagi latest episod nih. Aku je yang dah tengok. Jadi, sebelum dia tengok dan kondem aku atas kekalahan aku nih, baik aku ngaku dulu kekalahan aku sebab itu lagi ‘macho’ kan? Hahaha!~ 😛

Charles Bartowski (Chuck a.k.a ADIK Ellie)


Eleanor Bartowski (Ellie a.k.a KAKAK CHUCK)

Ellie a.k.a KAKAK (tengah) dan Chuck a.k.a ADIK (kanan) bersama ayah diorang pada majlis kahwin Ellie.


Sarah Walker (Eh! Ade kaitan ke dia dengan sebab persengketaan nih? Jawapannye memang takde..hahahaha!~Tapi saje nak letak gambar die sebab dia cute sangat!!! Macam buah hati gua beb! :-P)


Moral of the story : Entah..bak kata Nabil : “Lu Pikir La Sendiri” Hahaha!~ 😀

Tapak baru utk AGV…

Alhamdulillah, sekarang AGV kesayangan dah ada tapak baru..Kalau dulu aku asyik tinggalkan ia kat luar sana, berhujan, berpanas, berembun, now tiada lagi itu semua..Kerana ia telah aku letakkan di tempat yang lebih teratur dan baik..

Bertempat di Basement 2 (B2), disitulah sekarang tempat ia ‘berehat’ setelah seharian berbakti kepada aku..So, aku dah tak perlu risau ia dicuri atau dirosakkan oleh sesiapa lagi..

Thanx to Mama Rose sebab sudi uruskan bayaran tapak, pembelian sticker dan sebagainya..Mujur jugak ada blog ni sebab Mama Rose cakap dia ambil no. AGV tuh daripada blog ni la untuk tulis kat sticker tuh..

Inilah sticker yang Mama Rose tolong aku buatkan untuk AGV kesayangan 😀

Tak sempat nak ambil gambar AGV ‘memperagakan’ sticker ni lagi..InsyaAllah untuk post-post yang akan datang mungkin ada..hehehe!~