Archive for the ‘ExPeRiEnCe’ Category

Selamat Hari Lahir yang ke-53 buat negaraku tercinta..

“Tanggal 31, bulan 8, ’57!!!”

Inilah lirik yang cukup sinonim dengan sebuah peristiwa besar yang berlaku di dalam negara ini saban tahun iaitu ulangtahun kemerdekaan Malaysia a.k.a Tanah Melayu..

Sekalung tahniah buat Allahyarham Sudirman Hj. Arshad kerana telah mempopularkan lagu ini dan menjadi faktor pembantu secara tidak langsung bagi generasi sekarang agar tidak lupa akan tarikh keramat yang sungguh istimewa ini..

Tahun ini, sekali lagi sambutan kemerdekaan dilangsungkan dalam bulan Ramadhan..Ini adalah sambutan kali ke-3 Hari Kemerdekaan Malaysia a.k.a Tanah Melayu berlaku dalam bulan puasa. Namun ianya bukanlah penghalang sebenarnya untuk kita sama-sama meraikan detik bersejarah 53 tahun negara bebas daripada ancaman penjajah..

Apa istimewanya sambutan kemerdekaan pada tahun ini??Di sini, aku cuba senaraikan beberapa keistimewaannya sambutan kemerdekaan pada tahun ini.

1. Ianya disambut buat kali pertama di kawasan tertutup iaitu Stadium Nasional Bukit Jalil setelah kali terakhir adalah pada hari pertama sambutan kemerdekaan 53 tahun yang lalu di Stadium Merdeka.

2. Ianya sambutan kali pertama tanpa perarakan yang biasanya cukup sinonim dengan sambutan kemerdekaan.

3. Merdeka ke-53 adalah sambutan kali pertama dibawah tema 1Malaysia ilham perdana menteri terkini, Dato’ Seri Najib b. Tun Abd Razak.

4. Sambutan pada tahun ini adalah yang paling menarik kerana ianya menyatukan pelbagai kaum didalam persembahannya dan cukup padat dengan pengisian bahawa Malaysia ini adalah negara berbilang kaum.

Buat masa ini, mungkin sumbangan aku untuk mengekalkan kemerdekaan negara tidaklah sebesar mereka-mereka yang telah berjuang mengangkat senjata, berkorban harta dan nyawa..Namun, sebagai rakyat Malaysia, aku berasa terpanggil untuk terus menjaga kedaulatan kemerdekaan, satu anugerah daripada Tuhan yang besar nikmatnya..

Tanggal 31 Ogos 2010 juga adalah ulangtahun ke-2 blog tulisan aku ini : http://www.mzsolis23.wordpress.com

Aku mula mewujudkan blog ini sejak 31 Ogos 2008, sewaktu aku masih menuntut di Mesir. Alhamdulillah, sampai ke hari ini aku masih mampu untuk ‘menulis’ dan terus mengaktifkan blog ini (walaupun tak selalu update)..So, happy birthday mzsolis23…

Setakat ini dulu buat masa sekarang..Aku akhiri post aku pada kali ini dengan slogan :

1Malaysia Menjana Transformasi

MERDEKA!!MERDEKA!!MERDEKA!!

Logo Sambutan Kemerdekaan ke-53

Advertisements

Ramadhan tiba lagi…

Hari ni, 11.08.2010 bersamaan 1 Ramadhan 1431 Hijrah adalah hari dimana seluruh umat Islam berpuasa..(Wahh!!~Macam ayat pembaca berita dah nih)..Punya la aku excited nak mula puasa nih sebab tahun ni adalah tahun pertama aku mula berpuasa kat bumi Malaysia setelah 3 tahun berpuasa kat tempat orang..

Excited la sebab dulu mase kat negara orang, sahur kul 2-3 pagi, then berbuka kul 5.25 petang..Kat sini, sahur kul 5 pagi, berbuka kul 7.25..Jadi, mase sedar tu lebih drpd masa tidur..Hehe!~Then, excited tunggu bazar ramadhan stadium shah alam, dah 3 tahun jugak aku tak gi..hehehe!~

yang penting, td aku kne tinggal dengan cik ‘yunho’..Penat aku mesej die, cakap nak gi skali ngan die..Last2, aku menapak jalan yang berliku (tiru ayat meks)..Sentap aku seketika..

Sempena Ramadhan tahun nih, aku nak try ‘resepi’ untuk turunkan berat badan..hehehe!~Aku dah lame tak buat..lebih kurang 6 tahun..Last skali aku buat mase aku form 5..nak tau ape rahsianye??Bile berbuka, jangan makan makanan berat..Makan je lauk pauk dan kuih muih..then air beli la yg sebungkus 2 hengget tuh..Amalkan selama sebulan Ramadhan nih..InsyaAllah, dengan kesungguhan diri sendiri dan tawakal kepada Allah, raya nanti, size seluar yang 38 akan bertukar jadi 35 or 34..Kalau extreme sket lagi, skali ngan dumbell 15 min sehari n jog sket2..Mungkin 38 boleh jadi 33-32..Aku pernah buat..Dan terbukti menjadi..Hehe!~

Oklah, sempena Ramadhan nih, aku nak ucapkan selamat berpuasa kepada anda semua yang sudi membaca blog aku nih..Banyakkan amal jariah..Bantu orang yang susah..Mane tau tiba-tiba ada orang yg tayar motornye pancit..Sudi2kanlah tumpangkan kereta if ade..(hahaha!~ :-P)..Gandakan amal ibadat..Gunakan sebaiknya peluang yang ada..Jgn ponteng puasa..

Salam Ramadhan al-Kareem

Tak dapat..tak dapat..dan tak dapat…akhirnya?? TAKPELAH…

Tak dapat ambil die kat airport tadi? Takpelah, nak buat macam mana, dah kalau itu je yg mampu dilakukan untuk menjaga hubungan dalaman..

Tak dapat jumpa dia harinih? Takpelah, ade bagusnya..Lagipun die mesti tengah letih tuh..Maklumlah, baru sampai..

Tak dijemput pergi rumah dia pun harinih? Takpelah, esok-esok kan ada lagi..Lagipun, aku nih bukan siapa-siapa pun untuk main redah je rumah orang tuh..

Tak dapat sms balas drpd dia? Takpelah, tak topup lagi tu kot..Takpun, hp aku yang buat hal…Memang selalu hp aku nih buat hal..Hp nih mintak aku beli ‘kawan’ baru utk die la tuh..Hehehe!~

Tak dapat chat sangat dengan die harinih? Takpelah, baru sampai kan..Mesti la ramai tetamu datang melawat and of course dia perlu layan..

Tapi..dapat tau kawan rapat (lelaki) dia datang rumah tadi? And dapat tau yang kawannya itu adalah salah seorang daripada tetamu yang datang jumpa dia malam tadi? Oh my..Takpe jugak ke ek? Em..Takpelah jugak kot..Dia kawan rapat yang dah lama dikenali..Aku baru je kenal tak sampai 4 tahun..Em…

Takpelah…Semua pun takpe kot..Aku harus bersedia mental dan fizikal..Aku tak nak kesilapan lama berulang..Biarlah aku pendamkan saja perasaan yang aku rasai sekarang..Semoga kesabaran ini akan terus kekal selamanya..Doakan aku ye kawan-kawan..

Letih gi rumah anak yatim…

Penat..Memang penat..Fuhh!!!Ape yg penatnye?Owh!~Nanti aku ceritakan yer..Dah lama aku tak update blog nih..Hanpir sebulan kot..Eh!Dah lebih sbulan ek?Em..Lebih kurang la kot (malas nak check sebenarnye)..Hehehehe!~

Alasan?Em..Sama..BIZI a.k.a BUSY!!!Hehehe!~(busy ape pun aku tatau..maybe busy buat assignments yang memang bertimbun tuh..And also kelas-kelas yang tak nak ‘mengalah’ walaupun exam minggu depan jer)..Adoi laa…

Owh!~Sebut pasal assignments, aku nak cerita yg dengan bangganya aku dapat A untuk 4 assignments yang aku hantar kat Dr. Mohanad (2 Nervous System and 2 Respiratory System)..Siap dapat komen GOOD lagi untuk kedua-dua assignments..Bangga weh!Ye la, dah lama aku tak dapat sesuatu yang boleh membanggakan aku..Banyak peristiwa yang berlaku pada aku nih setahun dua nih yang kecewa-kecewa jer..Huhuhuhu!~Tak banyak yang membanggakan..So, sekali dapat bangga macam nih, apa salahnya aku memuji diri sendiri..

Pun bagaimana walau , aku takde la sampai nak nak bangga sampai lupa diri..Now, aku tengah usaha nak dapatkan keputusan yang baik jugak untuk kesemua subjek sem nih bermula midsem nih..

Em..Cerita berbalik kepada keletihan dirumah anak yatim..Hari ini (25.7.2010), pukul 7 pagi dah bangun (padahal tak tido satu malam gi Danau Kota ngan budak-budak rumah untuk makan katenye n balik tu plak sambung tgk movie Kick-ass kat laptop)..Ready nak gi rumah anak-anak yatim kat Rawang la katekan..

kol 8.45 dah ade kat bas depan MSU NEW CAMPUS..Aku naik hairan, apsal macam tak ramai kaum Adam yang ikuti ‘rombongan’ nih?Em..Tapi takpelah, lagi ramai bunga maybe lagi best 😛 (jgn marah). Rupenye, bila dah masuk bas baru la aku tau yang aktiviti tu sebenarnye under Kelab Bola Jaring MSU dengan kerjasama SCD..Tapi diorang buka kepada siapa saja yang nak gi..Patut la ramai ‘bunga’ daripada ‘kumbang’…

Sampai lebih kurang pkol 10..Kitorang terus bahagi tugas..Sekumpulan jadi fasilitator, skumpulan jadi tukang masak dan sekumpulan kecil lagi jadi tukang conteng dinding (lukis mural la tuh..hehe!~) Aku saje nak masuk group fasi..Pergh..Budak-budak tu, nakal yang amat..Memang letih nak melayan diorang..

Disamping jadi fasi, aku pun ade tolong kat bahagian masakkan sket, bahagian mural pun ade rasenye (tolong pegang bekas cat untuk kawan yg sedang mengecat..hehehe!~). Kitorang makan sama-sama dengan adik-adik tu, main sama-sama dengan diorang, nyanyi sama-sama..Yang tak tahan tu, sorang budak kelas aku yang join skali gi aktiviti tuh telah pekena aku depan bebudak tuh..Suruh aku menyanyi lagu Shahir (Kebahagian dalam Perpisahan)..Aku dengan tak berapa ‘ready’nya (sebab lidah pecah) terpaksa jugak nyanyi dengan ‘tarik’ gila babeng part last tuh..

Setelah selesai semua tuh, berangkatlah kami pulang dengan seribu satu kenangan..Main baling-baling belon air, lari-lari, nyanyi-nyanyi..Huhuhuhu!~Yang paling best, aku dapat berkenalan dengan member-member baru budak MSU nih (lelaki dan aweks-aweks..hahahaha!~), dapat berjalan (semata-mata sebab tension study untuk exam) dan dapat menambah pahala (katanya, bila kita usap kepala anak yatim, insyaAllah dapat pahala..Hehehe!~)..

Harapnye dapat sertai lagi program macam ni lagi..Dapat tambah lagi kenalan disamping dapat berjalan-jalan..So what now?? STUDY FOR MIDTERM EXAM THAT WILL START JUST AROUND THE CORNER!!!DOAKAN AKU BERJAYA!!

Signboard rumah anak yatim yg kami pergi tu..

Walaupun letih, tetapi aku masih boleh tersenyum..Chewaaahhhh!!!~

Senaman Pagi yang tak disengajakan…

Dah lama rasenya aku tak ber’entri’ nih..Em..Pagi nih rase nak post entri plak..Tentang senaman pagi aku yang tidak disengajakan..Huhuhu!~

Semalam aku tido lewat (pagi tadi la kirenye)..Almaklumlah, World Cup Fever..Spain kegemaran plak tuh yang main kan..Mane boleh kasi lepas..Game 2.30, 4.45 baru la dapat tdo..Tu bukan bukan la dalam keadaan nyenyak sangat..Maklumlah, dalam otak duk fikir esok kelas Dr. Fatma..Kul 9 plak tuh..Kalau lewat, mati aku..huhuhu!~

Nak dijadikan cerita, walaupun aku dah set ‘Jam Ayam’ KFC dan alarm N82 aku, aku still terlewat bangun (maklumlah, tido lewat..Heh!~)..Nasib baik alarm hp ade ‘snooze’..So die akan ulang-ulang bunyi selagi kita tak tutup..8.30 baru aku bangun..

Dan bangun pun 8.30, kelasnye pukul 9..Ape lagi, kelam kabut la aku..Dah la sebelum tidur, alip dah pesan mintak aku kejutkan die skali..Ade kuiz kul 9 gak katenye..Aku kejut alip, then kelam kabut masuk mandi, bersiap ala kadar, start motor pun dah tak tunggu panaskan enjin, terus press je kasi jalan..Sampai kat MSU tuh, berlari-lari anak aku naik tangga sampai tingkat 6 (bayangkanlah betapa penatnye berlari)..

Masuk je kelas, aku kehairanan..Apehal sket sangat orang nih?Ade 5-6 orang je kot..Yang lain demam bola gak ker? (Maklumlah, game pagi td Spain plak yang main kan)..Dengan persoalan yang memberat dikepala, aku rehatkan diri kat port biasa..

Duduk tak sampai 5 minita, ade orang call sorang mamat yang duk depan aku nih btau yang kelas dibatalkan..Pergh!!Menyirap aku dengar..Then baru aku terfikir, patut la yang lain pun tak datang..Entah-entah diorang dah tau..Heh!~Nasib baik kelas tu air conditioner die kuat..Sejuk giler babeng..Ditambah plak dengan kemenangan Spain semalam..So, dapatlah menyejukkan hati aku yang tetibe terasa panas..

Tapi kalau panas pun, nak panas ngan sapa? Salah siapa? Salah aku ke? Atau salah mereka? Siapa mereka? Argghh!!! Pedulikan..Huhuhuhu!~Janji Spain menang..

Dengan perasaan hampa, aku melangkah kaki pulang ke rumah (walaupun naik motor sebenarnye)..On d way nak naik rumah tuh, sempat la aku mesej 2-3 orang member dan sorang sahabat (‘classify’kan sendiri diri korang kat kategori mane yer..hehehe!~) yang aku rase macam tahu lebih awal yang kelas ni dibatalkan..Rupe-rupenye, btollah..Mereka memang dah tau kelas dibatalkan..Cuma aku je yang tatau..Memula nak marah juagk..Tapi nak marah sapa? Takkan aku nak marah tak tentu pasal?So..Dengan mengingatkan semula Spain menang pagi tadi, aku pun ‘cool’ je la..Sebolehnya, aku tidak menyalahkan sesiapa tentang kekhilafan ini..Chewaahhh!!!~

Sampai rumah, aku tengok alip masih lagi terbungkang atas katil..Rupe-rupenye, die pun tak gi kuiz..Bezanye, kuiz die ade, tp die tak gi..Aku plak, kelas takde, tapi aku gi..Adoi laa..Tak guna punye alip..Penat aku kejutkan ko..Nasib baik Spain menang..Takde la aku nak bad mood sangat..Hehehehe!~

Kesimpulannye, harinih, pagi-pagi lagi aku dah buat senaman yang tak disengajakan..Berpeluh-peluh macam main 5 game Street Soccer..Hahaha!~Mujur Spain menang, so mood aku baik..

Peace, no war 😀

p/s : harinih aku start main street soccer untuk catat dalam Malaysian’s Book of Record : The Longest Non-Stop Street Soccer Challenge (22-26 June pagi petang siang malam duk main bola jer)..So, wish me luck yer..

20 hari tanpa entri….

Oh!Dah lama rupanya blog aku ni tidak di update..Masuk hari ni, genap 21 hari..Bermakna, dah 20 hari tanpa entri yang baru..Kemana aku menghilang?Apa cerita yang hangat-hangat sepanjang aku menghilang ni?Em..Ada la sikit kot..

Sedar tak sedar, dah sampai pun kita di penghujung bulan 5 pada tahun 2010 ni. Aku boleh menarik nafas lega buat seketika kerana sekarang dengan rasminya aku telah menamatkan short sem pertama aku di University of Choice ini..Macam biasa, lepas habis final exam..So, analisis la sikit kan..Hehehe!~ 😀

Walaupun hanya 3 subjek, namun ia sudah cukup buat aku mereng..Subjek pertama, First Aid : agak mudah bagi aku, apa yang aku baca dan apa yang keluar dalam soalan agak banyak yang tally..Pendek kata, Alhamdulillah..Subjek kedua, Nutrition in Medical Sciences : agak tertekan jugak sebab banyak gila babeng yang nak dibaca..huhuhu!~Mujur Miss Salma Faeza (berkenan aku ngan lecturer nih :-P) dah bagi 4-5 tips yang sungguh berguna..So, boleh jawab, tapi tak tahu macam mana result nanti..sebab banyak guna ayat sendiri..Subjek ketiga, Psychological Medicine : perghhhh!!!Seperti namanya jugak, subjek ni telah membuatkan aku jadi seorang psycho buat seketika..Macam orang dah tak betul dah..Aku pun tak tahu la kenapa subjek ni sangat susah aku nak menghafal dan nak memahaminya..kesimpulan untuk subjek ni : jawab merapu, tak letak harapan tinggi sangat..but still target paling koman B-..Em..

Jadi, dah terang lagi bersuluh, sebab pertama blog aku ni sepi tanpa entri adalah kerana persediaan study untuk final exam..Maklumlah, 2 minggu saja lepas midsem, dah mula exam final..Em..

Dalam duk kalut-kalut bersedia untuk final exam tu, aku telah disentapkan dengan kehadiran result final untuk sem. aku yang lepas..Sentap sebab kurang memberangsangkan..Aku target dapat la at least dean’s list. Tapi apakan daya terkandas agak banyak..Mujur pointer untuk sambung MBBS tu masih selamat la..Takde la sampai bawah daripada itu..Adoiyai..Perlu score untuk gol subjek-subjek dalam sem. yang berikutnya ni..huhuhuhu!~

Bulan May ni jugak adalah bulan dimana MSU berjaya ‘mencekik’ duit aku..Menjadi rekod untuk bulan ini juga, abah aku terpaksa 4x masukkan duit dalam akaun aku..Ini menunjukkan kewangan aku untuk bulan 5 ni sangat kritikal..MSU saja telah berjaya ‘mencekik’ duit aku sejumlah RM1580..3 kali aku bayar RM560 kat akaun MSU tu..Bayaran pertama untuk bulan April : dibayar sebab aku nak ambil slip exam midsem..Bayaran kedua untuk bulan May : dibayar sebab aku nak ambil slip exam final pulak..Dan baru semalam bayaran ketiga untuk bulan Jun : dibayar sebab aku nak buat subjek registration untuk next semester..Adoiyai..

Bulan May jugak aku telah tonton 3 filem kat wayang yang memang dinanti ramai..Filem-filemnya adalah : a) Iron Man 2, b) Robin Hood, 3) Prince of Persia : The Sand of Time..

Abang Besi kembali..

Abang Robin si 'sharp shooter'...

Putera Darlan 'Si Singa Persia'

Sebab ini jugalah fulus aku mengalir bak air bulan ni..huhuhu!~ Pun begitu, aku amat berpuas hati kerana cerita-cerita ini memang best!Tapi, kalau mengikut ranking aku sendiri, Prince of Persia adalah yang terbaekkk woookkkkk!!! Diikuti dengan Robin Hood dan diakhiri dengan Iron Man 2..

Akibat ke’obsess’an aku dengan filem di wayang dan ketidak-berduitan aku buat masa sekarang, ia telah mendorong aku untuk sekali lagi mencuba nasib dengan peraduan-peraduan sms di majalah Utopia..And guess what??!! Ambo menang skali lagi wehhh!!!Hahaha!~Aku rasa luck aku memang sentiasa ada la kat majalah ni..And cerita yang aku dapat tiket freenya adalah :

Taarrrraaaaaaaa!!!!

Lagenda Budak Setan wa cakap lu!!!Aku dapat tiket tayangan perdana plak tuh (2 Jun kat MidValley sedangkan tayangan cerita tu adalah pada 3 Jun)..Harap-harap ada la antara pelakon filem ni yang hadir..Yang paling aku harapkan adalah Cik Lisa Surihani pojaan hatiku itu (jangan marah ye baby..gurau je nih..hahahaha!~ :-P)..Mana la tau kan, untung-untung boleh jadi kawan..hehehe!~

Em..Itu je kot yang boleh aku ceritakan setakat ni..Nanti lebih-lebih aku cerita kemudian ye..Hehehe!~Sekarang aku tengah berkira-kira membuat percaturan bila aku nak balik Penang. Sekarang tenagh cuti 2 minggu..Tapi aku macam tak plan lagi bila nak balik..Tengoklah, esok lusa ada la tu plan yang muncul kot..

2 KePiNg dAn 2 eKoR…

Apa yang 2 keping? Apa yang 2 ekor ni? Isk!~Pelik-pelik saja tajuk yang selalu aku pilih kan?Em..Pelik tapi unik..Puji diri sendirilah pulak..Hehehe!~

Alkisahnya pada 29hb yang lalu, aku sampai la ke manjung ni haa..Daripada Penang datang semata-mata untuk menjaga nenek kesayanganku (baik tak aku nih?hahaha!~)

Sesampai je kat rumah ni haa, dah keluarkan semua barang daripada kereta, aku pun terus menuju ke pintu pagar yang menempatkan peti surat di sisinya..Kulihat ada 2 pucuk surat..Yang lagi mengujakan diri aku adalah salah satunya mempunyai nama aku dan sampul surat tersebut tertera logo GEMPAKSRTAZ!!!

Aku baca lagi pada ruang yang menempatkan nama aku tuh..Terkejut aku bila ianya tertera “Edge of Darkness : Utopia 177”. Aku pun apa lagi, melompatlah keriangan sambil menjerit “PAKCIK KAYOOOOOO!!!!”..Hahahaha!~Propa je lebih nih..Padahal bukan menang duit pun..

Bila aku buka je sampul surat tu dan aku teliti isi kandungannya, aku bertambah teruja kerana aku telah memenangi sepasang (2 keping) tiket tayangan Edge of Darkness. Hahahahaha!~Bukan main seronok lagi aku dengan hadiah yang aku terima ini.

Ini dia 2 keping pas tayangan Edge of Darkness yang telah aku menangi

Ini pulak bukti bahawa aku tak tipu korang yang aku memang menang pas berkembar ni daripada pertandingan dalam buku Utopia 177

Aku amat bersyukur dan berterima kasih atas kurniaan ini..Mana tidaknya, ini adalah kali kedua aku menang peraduan SMS Utopia ni dalam tempoh 3-4 bulan ni..Kali pertama adalah peraduan SMS Utopia issue 174 (kalau tak silap la)..Tapi waktu tu aku hanya menang hadiah saguhati..Dapat la penahan panas untuk cermin depan kereta..Apa entah nama filem tu..Aku pun dah lupa..Kali ni, aku menang pas berkembar pulak..Alhamdulillah..Bangga weh dengan diri aku..hehehe!~

Dalam kebanggaan tu, aku sedih sikit sebab aku tak dapat nak kongsi tiket ni dengan Queen of My Heart..Huhuhu!~ 😦 Dia jauh..Tiket tu pulak bukan bertahan lama..Dengan siapa aku nak pergi nanti?Em..Entahlah..

Cerita kedua pulak..Setelah aku dah seronok-seronok dapat 2 keping tiket tadi, aku teringat pesan mama aku..Beliau cakap “Ayie, dah sampai manjung nanti, tolong tengokkan comel skali ya..Haritu dia tengah sarat bunting nak beranak”. Teringatkan pesan tersebut, aku pun terus bergegas ke belakang rumah (tempat biasa comel lepak)..

Siapa comel ni?? Hahahaha!~ Comel ni adalah kucing betina peliharaan kami sekeluarga la..Dulu besar keluarga dia nih, siap ada laki nama Kiki lagi..Kiki adalah kucing baka persian kesayangan kami sekeluarga..Namun apakan daya, dia menghilangkan diri sebulan sebelum family aku pindah ke Penang..Tinggallah Comel membawa diri..Huhuhu!~ (kisah sedih la pulak).

Berbalik keada kisah comel ni tadi, bila aku sampai je belakang rumah, aku nampak comel ni baik punya lepak dalam raga baju..Nasib baik raga baju tu kosong..Dan aku juga terlihat 2 ekor anak kucing yang cute-cute semuanya..Bulat-bulat, montel-montel..Hehehe!~Pandai jugak comel ni ‘proses’ anak ya..Hahahaha!~

Comel buat muka 'seposen' dia bila aku cuba 'snap' gambar dia dan anak-anaknya..

Comel yang tengah perasan comel sebab ada orang snap gambar dia dan anak-anaknya.. 😀

Em..Yang tak tahan tuh, warna anak dia sepesen je dengan warna dia..Putih warna asas, kemudian ada tompok-tompok hitam sikit kat ekor, kepala, badan dan kaki..Em…

Anak 'sulung' kelahiran kali ini (sebab nampak macam gagah sikit) 😛

'Adik' pada kelahiran kali ini (sebab nampak monyok sikit dan mata pun tak berapa nak bukak lagi) 😀

Tak tahu lagi nak bagi nama apa..Jantina pun masih aku tak dapat kenal pasti..Rasanya sekor jantan sekor betina kot..Berita baiknya, mama dah berkenan dengan kedua-duanya dan dengar cerita katanya nak bawak ke penang skali dengan ibunya..Hehehehe!~

Begitulah kisah 2 keping dan 2 ekor yang aku nak sampaikan pada post kali ini..Hehehe!~Tahniah pada Comel sebab berjaya lahirkan 2 ekor anak yang cute. Dan tahniah juga pada aku sebab memenangi 2 keping tiket filem Edge of Darkness..Ini membuatkan aku lebih berkobar nak masuk setiap pertandingan yang ada.Hehehe!~

Setakat ini dulu..Nak ready untuk tonton MU vs Munich plak nih..GLORY!GLORY! MAN UNITED!!!

Hahahaha!~