Letih gi rumah anak yatim…

Penat..Memang penat..Fuhh!!!Ape yg penatnye?Owh!~Nanti aku ceritakan yer..Dah lama aku tak update blog nih..Hanpir sebulan kot..Eh!Dah lebih sbulan ek?Em..Lebih kurang la kot (malas nak check sebenarnye)..Hehehehe!~

Alasan?Em..Sama..BIZI a.k.a BUSY!!!Hehehe!~(busy ape pun aku tatau..maybe busy buat assignments yang memang bertimbun tuh..And also kelas-kelas yang tak nak ‘mengalah’ walaupun exam minggu depan jer)..Adoi laa…

Owh!~Sebut pasal assignments, aku nak cerita yg dengan bangganya aku dapat A untuk 4 assignments yang aku hantar kat Dr. Mohanad (2 Nervous System and 2 Respiratory System)..Siap dapat komen GOOD lagi untuk kedua-dua assignments..Bangga weh!Ye la, dah lama aku tak dapat sesuatu yang boleh membanggakan aku..Banyak peristiwa yang berlaku pada aku nih setahun dua nih yang kecewa-kecewa jer..Huhuhuhu!~Tak banyak yang membanggakan..So, sekali dapat bangga macam nih, apa salahnya aku memuji diri sendiri..

Pun bagaimana walau , aku takde la sampai nak nak bangga sampai lupa diri..Now, aku tengah usaha nak dapatkan keputusan yang baik jugak untuk kesemua subjek sem nih bermula midsem nih..

Em..Cerita berbalik kepada keletihan dirumah anak yatim..Hari ini (25.7.2010), pukul 7 pagi dah bangun (padahal tak tido satu malam gi Danau Kota ngan budak-budak rumah untuk makan katenye n balik tu plak sambung tgk movie Kick-ass kat laptop)..Ready nak gi rumah anak-anak yatim kat Rawang la katekan..

kol 8.45 dah ade kat bas depan MSU NEW CAMPUS..Aku naik hairan, apsal macam tak ramai kaum Adam yang ikuti ‘rombongan’ nih?Em..Tapi takpelah, lagi ramai bunga maybe lagi best😛 (jgn marah). Rupenye, bila dah masuk bas baru la aku tau yang aktiviti tu sebenarnye under Kelab Bola Jaring MSU dengan kerjasama SCD..Tapi diorang buka kepada siapa saja yang nak gi..Patut la ramai ‘bunga’ daripada ‘kumbang’…

Sampai lebih kurang pkol 10..Kitorang terus bahagi tugas..Sekumpulan jadi fasilitator, skumpulan jadi tukang masak dan sekumpulan kecil lagi jadi tukang conteng dinding (lukis mural la tuh..hehe!~) Aku saje nak masuk group fasi..Pergh..Budak-budak tu, nakal yang amat..Memang letih nak melayan diorang..

Disamping jadi fasi, aku pun ade tolong kat bahagian masakkan sket, bahagian mural pun ade rasenye (tolong pegang bekas cat untuk kawan yg sedang mengecat..hehehe!~). Kitorang makan sama-sama dengan adik-adik tu, main sama-sama dengan diorang, nyanyi sama-sama..Yang tak tahan tu, sorang budak kelas aku yang join skali gi aktiviti tuh telah pekena aku depan bebudak tuh..Suruh aku menyanyi lagu Shahir (Kebahagian dalam Perpisahan)..Aku dengan tak berapa ‘ready’nya (sebab lidah pecah) terpaksa jugak nyanyi dengan ‘tarik’ gila babeng part last tuh..

Setelah selesai semua tuh, berangkatlah kami pulang dengan seribu satu kenangan..Main baling-baling belon air, lari-lari, nyanyi-nyanyi..Huhuhuhu!~Yang paling best, aku dapat berkenalan dengan member-member baru budak MSU nih (lelaki dan aweks-aweks..hahahaha!~), dapat berjalan (semata-mata sebab tension study untuk exam) dan dapat menambah pahala (katanya, bila kita usap kepala anak yatim, insyaAllah dapat pahala..Hehehe!~)..

Harapnye dapat sertai lagi program macam ni lagi..Dapat tambah lagi kenalan disamping dapat berjalan-jalan..So what now?? STUDY FOR MIDTERM EXAM THAT WILL START JUST AROUND THE CORNER!!!DOAKAN AKU BERJAYA!!

Signboard rumah anak yatim yg kami pergi tu..

Walaupun letih, tetapi aku masih boleh tersenyum..Chewaaahhhh!!!~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: