Archive for July, 2010

Tak dapat..tak dapat..dan tak dapat…akhirnya?? TAKPELAH…

Tak dapat ambil die kat airport tadi? Takpelah, nak buat macam mana, dah kalau itu je yg mampu dilakukan untuk menjaga hubungan dalaman..

Tak dapat jumpa dia harinih? Takpelah, ade bagusnya..Lagipun die mesti tengah letih tuh..Maklumlah, baru sampai..

Tak dijemput pergi rumah dia pun harinih? Takpelah, esok-esok kan ada lagi..Lagipun, aku nih bukan siapa-siapa pun untuk main redah je rumah orang tuh..

Tak dapat sms balas drpd dia? Takpelah, tak topup lagi tu kot..Takpun, hp aku yang buat hal…Memang selalu hp aku nih buat hal..Hp nih mintak aku beli ‘kawan’ baru utk die la tuh..Hehehe!~

Tak dapat chat sangat dengan die harinih? Takpelah, baru sampai kan..Mesti la ramai tetamu datang melawat and of course dia perlu layan..

Tapi..dapat tau kawan rapat (lelaki) dia datang rumah tadi? And dapat tau yang kawannya itu adalah salah seorang daripada tetamu yang datang jumpa dia malam tadi? Oh my..Takpe jugak ke ek? Em..Takpelah jugak kot..Dia kawan rapat yang dah lama dikenali..Aku baru je kenal tak sampai 4 tahun..Em…

Takpelah…Semua pun takpe kot..Aku harus bersedia mental dan fizikal..Aku tak nak kesilapan lama berulang..Biarlah aku pendamkan saja perasaan yang aku rasai sekarang..Semoga kesabaran ini akan terus kekal selamanya..Doakan aku ye kawan-kawan..

Letih gi rumah anak yatim…

Penat..Memang penat..Fuhh!!!Ape yg penatnye?Owh!~Nanti aku ceritakan yer..Dah lama aku tak update blog nih..Hanpir sebulan kot..Eh!Dah lebih sbulan ek?Em..Lebih kurang la kot (malas nak check sebenarnye)..Hehehehe!~

Alasan?Em..Sama..BIZI a.k.a BUSY!!!Hehehe!~(busy ape pun aku tatau..maybe busy buat assignments yang memang bertimbun tuh..And also kelas-kelas yang tak nak ‘mengalah’ walaupun exam minggu depan jer)..Adoi laa…

Owh!~Sebut pasal assignments, aku nak cerita yg dengan bangganya aku dapat A untuk 4 assignments yang aku hantar kat Dr. Mohanad (2 Nervous System and 2 Respiratory System)..Siap dapat komen GOOD lagi untuk kedua-dua assignments..Bangga weh!Ye la, dah lama aku tak dapat sesuatu yang boleh membanggakan aku..Banyak peristiwa yang berlaku pada aku nih setahun dua nih yang kecewa-kecewa jer..Huhuhuhu!~Tak banyak yang membanggakan..So, sekali dapat bangga macam nih, apa salahnya aku memuji diri sendiri..

Pun bagaimana walau , aku takde la sampai nak nak bangga sampai lupa diri..Now, aku tengah usaha nak dapatkan keputusan yang baik jugak untuk kesemua subjek sem nih bermula midsem nih..

Em..Cerita berbalik kepada keletihan dirumah anak yatim..Hari ini (25.7.2010), pukul 7 pagi dah bangun (padahal tak tido satu malam gi Danau Kota ngan budak-budak rumah untuk makan katenye n balik tu plak sambung tgk movie Kick-ass kat laptop)..Ready nak gi rumah anak-anak yatim kat Rawang la katekan..

kol 8.45 dah ade kat bas depan MSU NEW CAMPUS..Aku naik hairan, apsal macam tak ramai kaum Adam yang ikuti ‘rombongan’ nih?Em..Tapi takpelah, lagi ramai bunga maybe lagi best 😛 (jgn marah). Rupenye, bila dah masuk bas baru la aku tau yang aktiviti tu sebenarnye under Kelab Bola Jaring MSU dengan kerjasama SCD..Tapi diorang buka kepada siapa saja yang nak gi..Patut la ramai ‘bunga’ daripada ‘kumbang’…

Sampai lebih kurang pkol 10..Kitorang terus bahagi tugas..Sekumpulan jadi fasilitator, skumpulan jadi tukang masak dan sekumpulan kecil lagi jadi tukang conteng dinding (lukis mural la tuh..hehe!~) Aku saje nak masuk group fasi..Pergh..Budak-budak tu, nakal yang amat..Memang letih nak melayan diorang..

Disamping jadi fasi, aku pun ade tolong kat bahagian masakkan sket, bahagian mural pun ade rasenye (tolong pegang bekas cat untuk kawan yg sedang mengecat..hehehe!~). Kitorang makan sama-sama dengan adik-adik tu, main sama-sama dengan diorang, nyanyi sama-sama..Yang tak tahan tu, sorang budak kelas aku yang join skali gi aktiviti tuh telah pekena aku depan bebudak tuh..Suruh aku menyanyi lagu Shahir (Kebahagian dalam Perpisahan)..Aku dengan tak berapa ‘ready’nya (sebab lidah pecah) terpaksa jugak nyanyi dengan ‘tarik’ gila babeng part last tuh..

Setelah selesai semua tuh, berangkatlah kami pulang dengan seribu satu kenangan..Main baling-baling belon air, lari-lari, nyanyi-nyanyi..Huhuhuhu!~Yang paling best, aku dapat berkenalan dengan member-member baru budak MSU nih (lelaki dan aweks-aweks..hahahaha!~), dapat berjalan (semata-mata sebab tension study untuk exam) dan dapat menambah pahala (katanya, bila kita usap kepala anak yatim, insyaAllah dapat pahala..Hehehe!~)..

Harapnye dapat sertai lagi program macam ni lagi..Dapat tambah lagi kenalan disamping dapat berjalan-jalan..So what now?? STUDY FOR MIDTERM EXAM THAT WILL START JUST AROUND THE CORNER!!!DOAKAN AKU BERJAYA!!

Signboard rumah anak yatim yg kami pergi tu..

Walaupun letih, tetapi aku masih boleh tersenyum..Chewaaahhhh!!!~