Senaman Pagi yang tak disengajakan…

Dah lama rasenya aku tak ber’entri’ nih..Em..Pagi nih rase nak post entri plak..Tentang senaman pagi aku yang tidak disengajakan..Huhuhu!~

Semalam aku tido lewat (pagi tadi la kirenye)..Almaklumlah, World Cup Fever..Spain kegemaran plak tuh yang main kan..Mane boleh kasi lepas..Game 2.30, 4.45 baru la dapat tdo..Tu bukan bukan la dalam keadaan nyenyak sangat..Maklumlah, dalam otak duk fikir esok kelas Dr. Fatma..Kul 9 plak tuh..Kalau lewat, mati aku..huhuhu!~

Nak dijadikan cerita, walaupun aku dah set ‘Jam Ayam’ KFC dan alarm N82 aku, aku still terlewat bangun (maklumlah, tido lewat..Heh!~)..Nasib baik alarm hp ade ‘snooze’..So die akan ulang-ulang bunyi selagi kita tak tutup..8.30 baru aku bangun..

Dan bangun pun 8.30, kelasnye pukul 9..Ape lagi, kelam kabut la aku..Dah la sebelum tidur, alip dah pesan mintak aku kejutkan die skali..Ade kuiz kul 9 gak katenye..Aku kejut alip, then kelam kabut masuk mandi, bersiap ala kadar, start motor pun dah tak tunggu panaskan enjin, terus press je kasi jalan..Sampai kat MSU tuh, berlari-lari anak aku naik tangga sampai tingkat 6 (bayangkanlah betapa penatnye berlari)..

Masuk je kelas, aku kehairanan..Apehal sket sangat orang nih?Ade 5-6 orang je kot..Yang lain demam bola gak ker? (Maklumlah, game pagi td Spain plak yang main kan)..Dengan persoalan yang memberat dikepala, aku rehatkan diri kat port biasa..

Duduk tak sampai 5 minita, ade orang call sorang mamat yang duk depan aku nih btau yang kelas dibatalkan..Pergh!!Menyirap aku dengar..Then baru aku terfikir, patut la yang lain pun tak datang..Entah-entah diorang dah tau..Heh!~Nasib baik kelas tu air conditioner die kuat..Sejuk giler babeng..Ditambah plak dengan kemenangan Spain semalam..So, dapatlah menyejukkan hati aku yang tetibe terasa panas..

Tapi kalau panas pun, nak panas ngan sapa? Salah siapa? Salah aku ke? Atau salah mereka? Siapa mereka? Argghh!!! Pedulikan..Huhuhuhu!~Janji Spain menang..

Dengan perasaan hampa, aku melangkah kaki pulang ke rumah (walaupun naik motor sebenarnye)..On d way nak naik rumah tuh, sempat la aku mesej 2-3 orang member dan sorang sahabat (‘classify’kan sendiri diri korang kat kategori mane yer..hehehe!~) yang aku rase macam tahu lebih awal yang kelas ni dibatalkan..Rupe-rupenye, btollah..Mereka memang dah tau kelas dibatalkan..Cuma aku je yang tatau..Memula nak marah juagk..Tapi nak marah sapa? Takkan aku nak marah tak tentu pasal?So..Dengan mengingatkan semula Spain menang pagi tadi, aku pun ‘cool’ je la..Sebolehnya, aku tidak menyalahkan sesiapa tentang kekhilafan ini..Chewaahhh!!!~

Sampai rumah, aku tengok alip masih lagi terbungkang atas katil..Rupe-rupenye, die pun tak gi kuiz..Bezanye, kuiz die ade, tp die tak gi..Aku plak, kelas takde, tapi aku gi..Adoi laa..Tak guna punye alip..Penat aku kejutkan ko..Nasib baik Spain menang..Takde la aku nak bad mood sangat..Hehehehe!~

Kesimpulannye, harinih, pagi-pagi lagi aku dah buat senaman yang tak disengajakan..Berpeluh-peluh macam main 5 game Street Soccer..Hahaha!~Mujur Spain menang, so mood aku baik..

Peace, no war😀

p/s : harinih aku start main street soccer untuk catat dalam Malaysian’s Book of Record : The Longest Non-Stop Street Soccer Challenge (22-26 June pagi petang siang malam duk main bola jer)..So, wish me luck yer..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: