My FACEBOOK…

“Berawal dari facebook baruku
Kau datang dengan cara tiba-tiba
Bekas kekasih yang lama hilang
Satu dari kekasih yang terbaik”

Heh!~Mesti korang ingat aku nak cerita pasal lagu Gigi – My Facebook ni kan?Tak pun, mesti korang teka yang lirik dan lagu ini ada kena mengena dengan hidup aku sekarang..

No!No!No!Ini hanya mukaddimah..Heh!~Memamg lagu ini ada kena mengena dengan hidup aku, tapi bukan pada lirik dan maksud lagunya, tapi ada kena mengena dengan tajuk lagu ini sendiri iaitu…

FACEBOOK!!!!

Em..Berikut adalah sesuatu yang mampu menerangkan apakah isi sebenar post aku kali ini..

Gambar yang aku cilok daripada facebook seseorang..

Sentap aku bila baca artikel dalam gambar ni..Waktu aku kat Egypt dulu, Dr. Muhammad dan Abg Bal pernah sebut pada aku tentang perkara ni..Mereka juga ada menasihatkan aku supaya ikut nasihat mereka..Em..Tapi itu dulu..Now, i’m here!!At Malaysia, my beloved country!!Hahahaha!~

Eh!~Berbalik pada motif utama post nih, otak aku semakin ligat berputar..Apakah tindakan yang harus aku lakukan..Adakah aku perlu kurangkan masa untuk ‘menelaah’ benda ini..Atau harus aku tinggalkan saja agar ia tidak lagi mengganggu aku?

“Mungkin waktu yang ku persalahkan
Mungkin saja keadaan yang salah
Terpikir hati untuk mendua
Tapi nurani tak bisa mendua”

Arrggghhh!!!!Aku makin tertekan..Adakah aku harus menyalahkan saja waktu? Atau mungkin aku harus salahkan keadaan seperti mana yang lirik di atas beritahu supaya aku lakukan? Em..Sejenak, aku teringat pesan kaunselor SERATASku suatu masa dahulu..

“Mereka yang cemerlang adalah mereka yang pandai membahagi masa untuk akademiknya, sosialnya, disiplinnya, sahsiahnya dan juga kepimpinannya.”

Lalu aku buat keputusan..Aku hanya perlu menstruktur semula jadual peribadi harian aku..Strukturkan semula agar aku dapat menikmati keindahan hidup ini tanpa mengorbankan mana-mana bahagian daripadanya..Jadi, aku tak perlulah tinggalkan terus aktiviti ini..Hanya perlu letakkannya dimasa yang sesuai..Betul tak kawan-kawan?

😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: