Seminggu yang amat bz..

Seminggu yang amat busy buat diriku..Letih, penat, layu, lesu..biar apapun istilahnya, ianya amat menyiksa jiwa dan raga..Kedahagaan yang melanda diri makin menjadi-jadi dewasa ini (chewaahhh!!)..Mungkinkah Malaysia sedang mengalami musim kemarau sekarang?Mungkinkah?Mungkinnkkaaahhhhh???!!!!!

Isnin : Lab test Bioethics –> tunggu punye lama kat luar Med. Sc. Skill Lab tuh..Dah la matahari terik..Lagi malang bila aku ‘terpilih’ utk menjadi orang yang terakhir ber’dialog’ ngan dr. Reza Farhour tuh..Huhuhuhu!~Gi kelas kul 8, kul 3.30 petang baru balik.. Orang lain, kul1.45 ptg dah balik..huhuhu!~

Selasa : Relax sket..Tapi still ade kelas..Em..Biase la, dah nama pun student, of coz la ada kelas kan?Takkan nak gi disco plak?Heh!~Kelas endocrine harituh takde la teruk sangat..Ok laa..Lagipun aku minat subjek endocrine nih  ^_^

Rabu : Kelas Introduction to Medical sc..Ada kuiz, then ada presentation lagi..Dah la kelas CVS pagi tuh aku dah escape akibat bangun lewat..Bace untuk kuiz la konon..Hehe!~Mujur kelas pagi tuh ok la, takde la susah sangat subtopic die..Em..Mase presentation tu la aku present pasal Andrologist tuh..Best gak klu dapat jadi Gynae ngan Andro nih..Hahaha!~

Khamis : Sepatutnya ada lab test pukul 8 pagi..Bersungguh aku pergi awal kat Dissect hall tuh (padahal kul 8.15 gak sampai)..Tunggu punya tunggu, sampai kul 9, class rep. btau yg dr. Tak sihat dan die akan postpone lab test CVS tuh ke petang harinya..Sme dah panas dah..Ye la, dah la cuaca kering, dihangatkan lagi dengan keadaan yang macam tuh..Huhuhu!~Kul 12, ade lab test endo..Alhamdulillah, senang la jugak..Banyak la juga yang aku confident je jawab..hahaha!~Lepas tuh, kami kembali berjalan ke Dissect Hall utk lab test CVS yang telah ditangguh tadi tuh..Nak dikatakan rezeki aku, alhamdulillah, semua soalan aku dapat jawab dengan baik..

Jumaat : Lab test IMS..Aku bukan la well prepared pun, but..Alhamdulillah, sekali lagi nasib menyebelahi aku..AKu dapat jawab dengan baik..Ape yang aku baca, semua masuk.Yang aku tinggalkan dan malas baca, tak masuk langsung..hehehe!~Tapi, yang tak bestnye, lepas je lab test tuh, Pn. Arash umum markah midsem IMS..Sedeynye!!!Result aku tidak seperti yang disangka..Meleset jauh kot!!Huhuhuh!~Aku berazam untuk menyaingi mereka untuk final nanti..Bukannya aku tak boleh..Malah, aku boleh buat lebih baik daripada mereka..Heh!~

Sabtu : Dua lab test menanti..Tapi sebelum tuh, ade kelas Haemopoietic & Lymphoid..Mujur presentation dan kuiz ditunda ke hari Isnin..Apa?!Isnin minggu depan?Kata dah start study week?Baru nak lepak-lepak sambil study (harap-harap ye la), alih-allih ada lagi kelas..huhuhu!~Lab test H&L berjalan lancar..Siap orang tiru aku lagi..Hahaha!~Lab Musculo pun begitu..

Now : 2.30 a.m –> Kami tinggal berempat..Aku, Zahid Chupe, Jimmy ‘Bawang’ dan Farid ‘MooOoOOo’..Penan, jimbit, meks and dindang, sme dah balik kampung halaman..Kami melayan kebosanan yang tidak terhingga..Aku ni terlebih malang bila internet sekarang ni dah macam biskut Chipsmore..Heh!~Bengang kot..Bayar mahal-mahal, bil tak pernah tertangguh, tapi servis macam hampeh..Harap-harap keadaan nih dapat p1 sdn bhd dapat selesaikan dengan segera..Tambah plak lepas nih katanya p1 akan upgrade kepada rangkaian 4G..4G??!!Wow!!Hehehe!~

That’s all for now…

One response to this post.

  1. sekawnag ni el nino la memusuk~ huhuhu…
    mensabar yeh~

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: