25th February!!!

Bagi kebanyakkan pasangan yang sedang memadu kasih, tanggal 14 haribulan dalam bulan Febuari adalah hari yang cukup istimewa bagi mereka..Hari  yang dikenali sebagai ‘Valentine’s Day’ ini biasanya akan diraikan oleh rata-rata pasangan kekasih tanpa mengetahui pengertian atau sejarah disebalik perayaan itu sendiri..

Bagiku, 14 haribulan dalam bulan Febuari ini tidaklah memberi apa-apa makna. Ada hari-hari atau tarikh-tarikh yang lebih bermakna buat diriku dan orang yang aku sayangi.Tarikh-tarikh tersebut adalah 3 Feb, 18 Feb dan yang tersangatlah istimewa adalah ’25 FEB’.

Mengapa tanggal 25 Feb ini begitu istimewa buatku?Di tarikh inilah aku telah meluahkan isi hatiku kepada si dia dan ditarikh inilah juga kami secara terangnya mengetahui isi hati dan perasaan masing-masing terhadap satu sama lain.Sungguh istimewa tarikh keramat ini.

Dan tanggal 25 Febuari 2010, genaplah usia hubungan kami ke angka 3 tahun.Jika dilihat daripada sudut umur bayi, 3 tahun adalah peringkat awal dan agak kritikal kerana kanak-kanak pada umur ini sedang belajar membesar, mencuba, berjalan kesana sini dan sebagainya..Pun begitu, 3 tahun yang telah berlalu ini telah banyak mengajar kami berdua erti hidup berkasih.banyak yang telah kami tempuhi dan lalui bersama.

Daku amat menghargai hubungan ini dan daku sayangkan pertalian ini..InsyaAllah daku takkan sia-siakan segala peluang yang ada. Akan ku pastikan ianya berkekalan hingga ke jinjang pelamin dan seterusnya hingga akhir hayatku..Terima kasih buat si dia kerana begitu mengambil berat dan begitu meng’hati’ kan aku seadanya.Aku bersyukur atas kehadiran dirimu, sayangku..

I HEART YOU!!

Advertisements

One response to this post.

  1. Terharunye kite bace post ni…bergenang air mate kite…

    I heart you too!~ 🙂

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: